tirsdag 21. mai 2013

17.- 20. mai- Andre langhelga i mai

17. mai
Norges grunnlovs og nasjonaldag, som de siste 13 årene har gått til fuglekikking, men må nå vike for familiære gjøremål, som 17.mai feiring. Noe som faktisk gikk bra, siden jeg fikk klemt inn noen timer på morgenkvisten. Fikk blant annet med meg bieter og egrethegre på fyret.

Bieter Merops apiaster
Gulerle Motacilla flava thunbergi, også kalt Såerle.
8. mai
Stod opp til full sommer, med 18,5 grader klokken 04:30, praktisk talt tropenatt. Fikk nesten ett lite mentalt sjokk, vi har jo gått rundt her på berget å fryst det ene og det andre av oss i lange tider. Ut på ettermiddagen var vi faktisk oppe i 29 grader i skyggen.
Bra med fugl i felten uten de helt store smellene, men startet dagen med en overflygende bieter på Penne. Ellers var det blitt sett av andre, en kornspurv i lebeltet på LiFu.

Sivhauk Circus aeruginosus
Småsalamander Triturus vulgaris
19. mai
Startet dagen fryktelig tidlig, ca. rett over midnatt. Hadde meg en runde på sykkelen, for å høre etter nattsangere. Var ikke all verdens med fugl, tre gresshoppesangere ble høydepunktene, ellers fikk jeg ett forrykende lysshow, da ett kraftig tordenvær kom i fra øst.
På fuglefronten var det ganske rolig, hadde en ubestemt "tikkspurv" overflygende på Penne.
Etter en liten cowboystrekk, måtte jeg ut en liten tur på ettermiddagen, noe som resulterte i at jeg oppdaget en syngende kornspurv på Hellemyra. Like etter ble jeg varslet om at Inge Flesjå hadde hatt en ny art for Lindesnes kommune, da var det bare å hive seg rundt og Geir Birkeland ble med. Etter en times kjøretur, kom vi endelig frem til Vågepytten, som vi kaller det. Mandals mafiaen var på plass og leting pågikk, ca. tjue minutter etter at vi kom viste herligheten seg for oss, rødstrupesanger, en hann av østlig opphav. Det er slike opplevelser som holder gang i lidenskapen.

Rødstrupesanger Sylvia cantillans albistriata
20. mai
Startet dagen med sjøfuglskåding på Lista fyr, men helt feil vind, gav dårlig avkasting. Det ble heller litt satsing på småfugl i lebeltet, sammen med Gunnar.
Halvveis gjennom beplantningen ble vi obs på en fluesnapper, som fort kan være en halsbåndfluesnapper, men fallgruvene er mange, blant annet variasjoner i drakt og hybrider, så foreløpig står den som ubestemt.

Halsbåndfluesnapper Ficedula albicollis? Må gjerne få noen
kommentarer på denne!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar