Hadde en noen Båndkorsnebber rundt om, 2 ind hjemme, 2 ind ved Montèr Vanse og 9 ind på Nordberg, på sistnevnte plass så jeg også 2 traner i rettning Langåker.
6. august
Startet dagen på fyret, hvor det nesten var flere skådere en fugl, ja, sett bort ifra at vi hadde godt 3000 grågås ptsø og èn 40- 50 Båndkorsnebb i lufta.
Båndkorsnebb |
Litt ut på formiddagen tok jeg og Leif oss en tur i Lebeltet. Vi kom ikke lenger en halvveis da det tikket inn ei melding på "bombevarsleren", nå hadde gutta på Utsira klemt til og fanget en Sibirjernspurv. Dette var en ny art for Norge, så vi bestemte oss umiddelbart for å dra. Vi regnet med bomtur, men det var verd å prøve.
Vi dro vest over for å rekke 18`en båten og ankom øya en god time senere, til ett knott inferno uten like, som fikk selv garvede Finnmark skådere til å ønske seg til indre Passvik en stille sommer natt. Uansett hvor vi stod stille, var de små krapylene raskt på plass, rundt i ansiktet, inn i nesa, inn i ørene, ned i nakken, inn i ermet på jakka, rett og slett over alt! Det gjorde det praktisk talt umulig å få konsentrert seg om å lete etter jernspurven. Det endte opp med at vi stort sett satt i bilen, men vi fikk jo med oss en ad. Rosenstær, som oppholdt seg i sør og en Båndkorsnebb.
Vi køyet tidlig i "bobilen" til Leif, for å være med på havsvale fangst senere på natten.
7. august
Leif fikk med seg to svaler, men det var etter at jeg hadde sluknet igjen.
Vi var tidlig oppe om morgenen for å gjøre en siste innsats for å finne jernspurven. Ettersom det var en liten trekk, var ikke knotten like hissig, men de var på plass!
1k Gjøk, Utsira |
Ettersom været ble dårligere bestemte vi oss for å ta første båten inn til land.
Vi dro rett ned til Nærlandstranda for å få med oss ei Bonapartesnipe, som ble oppdaget tidligere på dagen.
Bonapartesnipe |
9.- 10. august
Hadde ett par netter på Kristiansand sykehus, hvor vi hadde 1 fiskeørn og 11 Båndkorsnebb i fra barselavdelingen. Det er det ikke mange som har! Fiskeørna var det Marianne som oppdaget i fra sykesanga, that`s the spirit!
11. august
Så Marianne og jeg hastet ut til fyret for å få den med oss. Og etter litt ble det bestemt at det dreide seg om ett norges gull og 5. funn av RØDBRYSTSPURV i Nord Europa.
Bombealarmen gikk og fuglefolket begynte å røre på seg i hele Sør- Norge.
Det var den nylig tilflyttede Geir Birkeland, som opp daget fuglen dagen før, da han var ute på den første runda etter at han hadde flyttet. Han går hardt ut, håper han klarer å toppe den, noe som i realiteten er umulig, men Lista har imponert så langt i år og høsten er bare så vidt i gang.
Hadde ellers 10 Båndkorsnebb hjemme og 34 på Nordberg og en 3k+ vepsevåk hann i Vanse.
Spurvehauk |
RØDBRYSTSPURVEN var fortsatt på plass og kompanjongen min i fra siviltjenesten, som vi hadde på Lista Fuglestasjon, Peter Sjolte Ranke hadde tatt turen fra Moss, for få seg ett Lista kryss. Så da ble det både kryssing og mimring.
Rødbrystspurv |
13. august
Startet dagen på fyret hvor det var rolig. Høydepunktet var vel 1 2k+ myrhauk hunn, som kom inn i fra havet og 40+ Båndkorsnebb.
Leucistisk/albino Grankorsebb, Penne |
14. august
Startet dagen hjemme med terasseskåding. Var ganske bra med vadere på trekk sør øst, fikk to nye "tomte" kryss og er nå oppe i 180 arter fugl, som jeg har sett fra eller på eiendommen. Var også 8 Båndkorsnebb i tretoppene rundt huset.
Var ellers innom Hanangervann for å få med meg noen dvergmåker, som haddet vært der noen dager. Fant bare 1 1k Dvergmåke.
1k Dvergmåke |
16. august
Lite i felten i dag, men fikk med meg 2 1k Dvergmåker i Hanangervann og en rødstjert i Langåsen i Mandal.
18. august
Ble litt terasseskåding før jobb, som resulterte i 3 Båndkorsnebb i tretoppene bak om huset.
20. august
Startet dagen på fyret uten å se noe som helst nevneverdig.
På formiddagen dro jeg, Tellef og Geir H. Stølen til Floråsen ved Ulgjell, for å gjøre oss kjent med terreng og fremgangsmåte, når vi skal gå i gang med rovfugl registreringen nå utover høsten. Vi skal gjøre registreringer på oppdrag i fra NaturRestaurering, for å se om vindmølleparken har noen innvirkning på rovfugltreket. Ble dårlig med rovisser når vi var der i dag, kun 1 spurvehauk, men hadde ellers 11 Båndkorsnebb.
Avsluttet dagen på Nordberg, her hadde jeg 3- 4 sivhauker ut over Lista-landet, 10 spurvehauk, 4 musvåk, hvorav 1 børringevåk, 2 tårnfalk, 1 vandrefalk, 5 Båndkorsnebb og 2 traner som rastet mellom Langåker og Slevdalsvann.
21. august
Var litt på fyret før regnværet for alvor satte inn. Trakk en del vadere, mest tjeld og polarsniper, ellers var det rolig på fuglefronten.
23. august
Den største dagen i mitt og min kjæres liv. Vi ble foreldre for første gang til ei nydelig lita jente, som forhåpentligvis går i fars sine fotspor og blir neste generasjons fuglekikker.
Stork, 19.10.2006, Berge, Mandal |
24. august
Ble selvsakt ikke mye tid til fugl, men minimum 7 Båndkorsnebb ble observert i fra barselavdelingen.
25. august
Dags for hjemmreise og de neste dagene ble viet familielivet(bleieskift arbeider), men rakk å få med meg 8 Båndkorsnebb i fra barselavd.
29. august
Kom meg en tur til Gråfjell som er et av punktene som vi skal registrere rovfugler i fra. Så bl.a. 16 spurvehauk, 7 musvåk, 6 tårnfalk, 1 dvergfalk, 1 vandrefalk og 1 1k stenghauk sett over flyplassen.
30. august
Ikke mye tid til fugl, men fikk skådet litt i fra terrassen og ble overrasket med 1 ad. Gulnebblom ptnv og 2 Storjo sø.
31. august
Vår lille var jo nå hele åtte dager gammel og det var på høy tid å få dradd av sted på en familie kryssetur. Det har i de siste dagene vært observert en Bleksanger på Kvitsøy i Rogaland og vi tenkte det kunne bli en fin dagstur.
Så tidlig om morgenen ca. klokka halv fem satte vi oss i bilen, rigget med barnevogn og alt som må til, og kjørte vestover for å rekke den første båten ut til øya.
Vel fremme i Mekjarvik møtte vi Kjetil Bekkeli, som også var på kryssetur. Ellers var det 6 Båndkorsnebb ved kaien.
Fremme på Kvitsøy bar det raskt til Skjerastraen hvor fuglen oppholdt seg. Det gikk ikke lange tiden før vi hørte den, men å få se den var ikke like lett. Ca. etter en time fikk vi se den ett kort glimt, før den igjen forsvandt inn i vegetasjonen, men ut over dagen var den oftere fremme.
Ellers viste Kjetil, som er litt lokalkjent, meg rundt på øya, men uten det store utfallet fuglemessig.
Dette var ellers siste dagen "Bombevarsleren" var operativ, så spørs det om jeg kommer meg over på det nye systemet en gang.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar