søndag 13. mars 2011

Aust Agder tur

12/03.2011
I dag tok jeg og Leif Bjørn Lunde oss en dagstur til nabofylket i øst. Vi har noen hull å tette, når det gjelder fugle arter, i dette fylket.
Dagen startet med regn og snø på Lista, men det ble bedre og bedre jo lenger øst en kom.

Vi startet skådingen ved Sømskilen- Hasseltangen, like nord for Fevik. Der hadde vi blant annet 5 Toppdykker(Podiceps cristatus), 2 Gravand(Tadorna tadorna), 1 Duetrost(Turdus viscivorus). Var en liten stopp innom Barbu, før vi dro ut til Tromøya og området rundt Hove. Hvor vi i Hovekilen hadde 4 Toppdykker(Podiceps cristatus). 42 Fjæreplytt(Calidris maritima) på Spornes og 5 ved Bjellandstrand. Ellers en del Sanglerker(Alauda arvensis) rundt om.
Siden dagene er lengre nå, tenkte vi at vi kunne ta oss en tur innover i fylket. Men først stoppet vi innom Langsæ. Der vi kunne nyte synet av ei Mandarinand(Aix galericulata) hann.

ad m Mandarinand
Nøttekråke
Så begynte reisen innover i landet. Å gud, vi angret, det var nesten ikke ei fjør å se. Men etterhvert litt nærmere Evje løsnet det litt, da høydepunktene var 1 Nøttekråke(Nucifraga caryocatactes) og 2 Orrfugl/orrhøne(Lyrurus tetrix). Da vi kom over heia fikk vi 1 2k Kongeørn(Aquila chrysaetos) i Evje og 1 Tyrkerdue(Streptopelia decaocto) på Hornes.
På vei hjem hadde vi 1 Varsler(Lanius exubitor) over til Eiken og en i fra Eiken ned til Lyngdal.
Orrhøne
Vel hjemme på Lista fikk vi 1 Hubro(Bubo bubo), ropende fra den "vanlige" plassen (oss lokale vet hvor).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar