lørdag 5. mai 2018

5. mai- Den store "Strandrydde dagen"

I dag tok vi ett godt, men lite tak i den store sammenhengen, mot plastforsøplingen av havene våre.
Vi tok for oss den lille vika, Hevia, som ligger bare noen steinkast i fra her vi bor. Det er liksom vika vår dette, det er her vi blant annet går på påsketur, finner drivved og på rolige sommerdager kan vi faktisk finne på å bade her.
Hevia i Hålebukta

I årevis har vi idiotisk nok gått å trødd i søppel der nede, det har jo hendt at man har tatt med seg noe overflatisk dritt i ny og ne, men nå fikk vi ett ekstra spark bak, i anledning den offisielle "Strandrydde dagen" og vika vår fikk en ekstra oppmerksomhet. Etter flere timers arbeid kan den, tilsynelatende, gå ren i møte med sommeren.
Sier tilsynelatende, da vi har fjernet alt vi har sett og kunne få fatt i av plastavfall. Alt i fra små "isopor"kuler, plastbeholdere i alle fasonger, fiskeredskap, trosser og annet tauverk, plastbrøytestikker, patronhylser, bade/dykkerutstyr, heliumballonger, dørmatte, skotøy, skrogdeler  og komplette hjul mm. Men må gudene vite hva som befinner seg under torva og rullesteinene? Det finner vi kanskje aldri ut av, men noe blir nok vasket frem ved neste storm.
Men uansett så må dette minst bli en årlig aksjon.
10 sekker totalt, bare i denne bite lille vika!
Hmm, dette er nok bevis på, at selv om jeg med hånda på hjerte
kan si at jeg aldri noen gang har hevet søppel med viten og
vilje i naturen, så er man med på forsøplingen uansett.
Denne kommer nok etter alt å dømme i fra mine takrenner,
som jeg har hengt opp på mitt hus!

Kan også anbefale dette til alle andre, spesielt også småbarnsfamilier som oss, Dette er noe alle kan få til, barna har kjempe moro av det og de får en fin mestringsfølelse og at de bidrar til noe stort og viktig, som eldste jenta på snart sju sa "Nå bli jora gla, ikkje bare den mi plante blåmstan å grønnsagan i, men jorkloden som mi bo på".
Ta det som en tur, det er lov og viktig å kose seg litt også.

Godt med en pust i bakken og jentan hadde bakt sjokoladekake

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar