mandag 20. juli 2015

12. juli- AMERIKASTORLOM!

Jau, nok en super heftig amerikansk fugleart har gjestet Lista, første funn for Norge og et av ytterst få funn i Europa generelt. Og det var jo "selvfølgelig" megabombeedlefunnfinneren him self Tor A. Olsen som fant denne, ganske kjedelige fuglen.
Det eneste som gjør denne fuglen kul, er det at den er så ufattelig sjelden. Utseendemessig er den nesten helt lik våre 2k storlommer, og det er ikke akkurat noen slående skjønnhet.
Det som i hovedsak skiller den fra vår lom er at den er noe mindre, kortere nebb, rundere hode og mangler den typiske hvite flekken bak på siden. Dette høres jo sikkert enkelt ut, men i virkeligheten er det så absolutt ikke det og tvilen var til å ta og føle på, da vi lokale slitere satt i sanddynene ved Hanangerbukta og klødde oss i huet. Ja, det kunne jo like gjerne være en unormalt liten storlom? Noe vi også ble mere og mere enige om, men for sikkerhetsskyld sendte Tor bilder til ekspertisen utenlands, og så vidt meg bekjent var det bare positive tilbakemeldinger for amerikastorlom.

Amerikastorlom Gavia pascfica, 2k

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar