mandag 11. mai 2015

11. Mai- Albatross jakt

Etter å ha fått ødelagt en hel arbeidsdag og fått på ført ukjent store mengder psykiske lidelser pga. en ikke navngitt fuglekikker fra Kristiansand, som helt ukritisk gikk ut på en MANDAG formiddag for å se etter sjøfugl, noe som resulterte i alle feltornitologers våte drøm, svartbrynalbatross! Ja, da var det utrolig deilig når klokken slo tre og jobben kunne legges til sides og fokus kunne retts mot horisonten.
Med en god porsjon optimisme var jeg så vidt hjemom for å hente teleskop og noe å tygge på, var raskt på plass i sjøfuglbua ved Lista fyr og satset på det beste, men uten å ha de aller største forventningene. Timene fløy og etter nesten fem og en halv time i bua, måtte jeg bite det i meg, det ble ikke noe albatross denne gangen heller.
Men det fine med å bruke en del tid på sjøfugl, er at man sjeldent går tomhendt hjem, kunne i dag kose meg med både polarjo, storjo, tyvjo og ett skikkelig kveldstrekk på nærmere 1000 heiloer, som raste nordvest i ett forrykende tempo ute på sjøen.

Ikke like gøy å være sildemåke(Larus fuscus) med denne
piraten rundt ørene, storjo(Stercorarius skua)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar