tirsdag 24. januar 2012

"Godt nyttår"

Voksen svartbak
Da må jeg først og fremst beklage til dere som mot formodning skulle følge denne bloggen. Den har jo ligget død en månde nå, noe jeg ikke skal få for vane.

Etter tidenes mildeste vinter til nå, er det i skrivende stund blitt vinter på Lista også, og et hvitt teppe har lagt seg over dette forblåste landskapet.
Til tross for det milde været er det forholdvis rolig på fuglefronten, men noen slengere fra i høst er fortsatt å finne som f.eks. Båndkorsnebb, Svartrødstjert, linerle, måltrost og storspove.

Bloggen vil i hovedsak fortsette i samme stil, hvor det vil handle mest om fugl, men andre natur og friluftsliv relaterte innlegg vil dukke opp.
Håper i tillegg at jeg kan bidra til inspirasjon og interesse for folk til å komme seg ut og nyte vår unike og ville natur. Da kan kansje flere få øynene opp og se hvor sårbart alt er, og skjønne hvordan det meste henger sammen. Alt liv er til for en grunn, man må bare klare å legge gammel overtro, ukultur og uvitenhet på hylla.

Kan jo på tampen bare nevne at som redaktør for Piplerka(lokal tidsskrift for Norsk Ornitologisk Forening avd. Vest-Agder) tar jeg i mot med åpne armer og bein, alt av artikler og bilder som er av en hvis ornitologisk interesse og som har en lokal tilknytning. Det må ikke være en doktor avklaring eller en hel novelle. Det kan være nok å skrive noe rundt omstendighetene til et bilde eller om en liten tur i marka osv.
Vi i redaksjonen er litt desperate, så jeg håper å høre i fra noen av dere. Etter hva jeg har hørt er Piplerka landets eldste ornitologiske tidsskrift og det hadde vært litt synd om det ble lagt ned.
En liten oppmuntring kan jo være at første(og sansynligvis eneste) nummer av årgang 41 går i trykken denne uka, og vi har økt formatet i fra A5 til A4. Noe vi håper kan friste flere av våre gode fotografer til å bidra Både proffer, entusiaster og amatører stiller likt. Det er jo noe eget å få sine gode bilder og blinkskudd på trykk.
Så send inn til piplerka@hotmail.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar