lørdag 16. juli 2011

Jæren tur

10/7.2011

Marellterne
Vegard Bunes, Tellef Barøy Vestøl og meg, tok oss en tur til Jæren i dag, for å prøve å få med oss noen rariteter som har holdt seg på diverse lokaliteter en stund. Vi startet med å kjøre opp til Vasshusvika ved Grudavatnet, hvor en Sumpsanger har surret en stund og også denne morgenen gav den lyd i fra seg. Mens vi hørte på sangeren fikk vi melding om at ørkenloen på Håstranda var på plass. Vi bestemte oss for å dra rett ned for å være sikker på å få den med oss, men nei, vi var for seint ute, den var gone og er ikke sett siden. Men vi fikk jo trøstet oss litt med 3 Svartterner som vimset rundt i Orreosen- Horpestadosen. Dro siden til Søylandsvann hvor 1 amerikablesand hann holdt til, men det betydde jo ikke at vi skulle få se den, tiltross for at den var blitt sett like før vi kom frem. Etter litt skåding ellers rund på sør Jæren, stakk vi innom Leif Bjørn Lunde for å få med innspurten på dagens etappe av Tour de France.
Før vi vendte nesa hjem prøvde vi en siste gang på loen og blesanda uten hell, men nå kan jo ingen si at vi ikke prøvde.
Sånn sett så skulle man nesten tro at det var Tellef si skyld at vi ikke fikk full klaff, han hadde nemlig med seg Gullbrød i sekken. Blandt  noen i fuglemiljøet er det å  ha med seg Gullbrød på fugletur neste like ille som å  banne i kirka, eller faktisk verre. Det er visst nok ett hån mot "fuglegudene".
Ellers var det en  flott tur med fint reisefølge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar