lørdag 30. juli 2011

Litt oppdaternig

17/07- 31/07.2011

Må bare beklage til dere som følger litt med på bloggen min, jeg har vært grusomt lite foran pc`n i det siste. Tar nå ett jafs for å komme litt à jour.

17. juli

Var blant annet en tur på Tjørveneset, for å se etter rastende vadere, hvor jeg hadde en flagg/fargemerket polarsnipe som var merket med stålring på høyre tars og rød ring på høyre tibia og gult flagg på venstre tibia med svart kode: KNL.
Sande i Herad, Farusnd
24. juli

Brukte store deler av dagen rundt på Lista. Startet dagen på fyret med sjøfugl skåding, noe som resulterte i ikke mindre enn 10 Havsvaler, 4 ptnv og 6 ptsø og 4 Havlirer ptsø, noe som var litt ekstra spesielt med tanke på at det var en laber bris i fra nø, altså fralands vind, det må nok vært noe lavtrykk lenger ute som har presset dem inn. Kom også 1 stjertand hunn sammen med noen stokkender over fyret.
Var sener ut på kvelden en tur innom Kviljobukta, på Nesheim siden. Hvor jeg gjennoppdaget Amursvalen som Jan Erik Røer og dattera oppdaget kvelden før ved Nesheimsumpen. Jeg mener det må være en 1k fugl, da den virket veldig matt og lite rødlig i ansikt over gump og nakke.
Ellers var det 1 Lappfiskand, hunnfarget sådann, smmen med toppendene, som Vegard oppdaget.
1k Amursvale
25. juli

Oppdaget 1 toppdykker ptnv i fra terrassen, som ble dagens høyde punkt og nytt tomte kryss.

27. juli

Var innom Slevdalsvann der 1 gresshoppesanger fortsatt sang, 2 traner var på plass og 2 1k sivhauker svinset rundt, de prøvde også ta ei stokkand, noe som er litt i største laget for en sivhauk.
Eller var Lappfiskanda på plass i Kviljobukta.
1k sivhauk
30. juli

Heiste nettene og brukte derfor litt tid hjemme. Hadde blant annet 1 storjo ptsø og 12 Båndkorsnebb og 1 2k+ tornskate hunn.
Var senere ut på dagen en tur til Nordberg, som resulterte i 1 3k+ vepsevåk, 4 musvåk, 1 f-farget sivhauk, 1 lerkefalk og 1 vandrefalk.
Lista Airshow
Ringmerking:

1 Løvsanger
1 Tornsanger
1 Rødstrupe

31. juli

Startet også i dag med å heise nettene, noe jeg kunne spart meg for. Hadde ellers 2 Båndkorsnebb bakom huset og 24 rastenede lomvi på fjorden, høyt tall til å være på denne tiden av året!
Tok så turen til Nordberg for å se om det var noe bevegelse i rovfuglene, hadde 2 vepsevåk, 1 sub. ad. kongeørn, 1 musvåk og 1 tårnfalk.
Var ellers en tur utom Tjørveneset for å se om det var noen vadere og det var jo noen, hadde bl.a. 1 temmincksnipe.
Grågås, ptsø tomta, Jølle
Ringmerking:

1 Svarttrost
That`s it, på fem timer!

Blått i blått, tatt med Iphone 4







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar