fredag 24. juni 2011

Nattsangere i Lyngdal

23.- 24/06.2011

Etter at det var observert to veldig sjeldne nattsangere i Lyngdal de siste nettene, tenkte jeg at det var på sin plass å avlegge nabo kommunen et nattbesøk. Kontaktet Asle for å få litt detaljer, men han kunne fortelle at også han skulle ut i natt, så vi slo følge.
Første stopp var på Faret 200m forbi "Karroserien", ved brua som går over elva. Her satt Lyngdals første funn av Elvesanger og sang for full hals. Det var Øyvind Nyvold Larsen som oppdaget denne natt til 23.06.
Vi var ellers rundt på mange plasser, men mange av jordene rundt var nå slått og det var forholdsvis stille. Vi var to ganger innom Bergsaker for å prøve å få hørt Busksangeren, som Asle oppdaget den 22.06. Og på andre forsøket var det full klaff. Også denne er ny art for Lyngdal.
På vei hjem var jeg innom Lundevågen, for å høre om elvesangeren vår fortsatt var på plass, men her var det stille. Nå skal det sies at det blåste kuling og vel så det, så det kan ha noe med saken å gjøre.

Heipiplerke
Tidligere på dagen(23.jun) brukte jeg noen timer fra morgenen av på terassen, for å se på sjøfugl. Noe som resulterte i ny art for Jølle og tomte kryss, nemlig 1 ad hann Snadderand, som kom trekkende inn fjorden. Hadde ellers 1 ad. Splitterne, 1 Storjo, 1 tyvjo og 11 smålom, alt sammen på trekk NV.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar