fredag 13. mai 2011

Bombeuka fortsetter!

11.05- 12.05/2011

Fortsatt gode forhold, vinden har løyet og holder en sørlig rettning. Så produksjonen av gode arter fortsetter, dåg ikke av helt samme kaliber som på tirsdag, men det kommer vi vel aldri til å oppleve igjen.
I går onsdag oppdaget jeg/Boltiten ei Glente i fra fyret, som flere fikk glede av og Klaus/B1 gjennoppdaget Gulirisken ved grustaket i Lebeltet, dette var en hann, som visst nok Bjørn Erik Hellang hadde dagen før ved pytten til Kåre.




I dag var det intet unntak, Lista er plassen å være i mai. Noe en viss Haugesunder har blitt forklart og overbevist en gang for alle.
Ja, det er snakk om kverulanten Jan Kåre Ness. Da han etter noen timer på fyret hadde gått litt lei av å se på at noen få Smålommer trakk NV. Han begynte faktisk å bli litt eple kjekk og mente påstålig at det var mye bedre å komme seg rundt i felten, mens Gunnar, som er den mest erfarne skåderen på fyret og som kjenner forholdene på lokaliteten til  fingerspissene, var raskt ute med å sette ham på plass. Dette hadde Gundersen vært med på før, og har selv gått i den fella. Etter å ha forklart at mye av det som blir oppdaget rundt på Lista, ofte tar seg en tur utom fyret og Steinodden på morgenen. Datt det ut av Jan Kåre, "Som foreksempel denna glenta!". Glenta fra i går kom rett over fyret og forsvandt ut over Vågsvollmarka.
Herr Ness, som er en voksen mann, la seg padde flat og innrømmet at hans utalelser hadde ett syltynt grunnlag og var så absolutt på jordet.
Og bare sånn for få gnidd det skikkelig inn, oppdaget Tellef og Bjørn Ove Høyland/"Bon Jovi" en lerke eller noe lignende, som fløy over. Heldigvis landet den rett bak fyret en kort stund, før den ble jaget av Steinskvetter. Det viste seg å være ei Markpiplerke.
Var ellers en ny Gulirisk rundt fyr området, dette var en hunn, som Richard Cope oppdaget ved Galleri hagen.
Ellers hadde vi 2 Gulnebblom ptnv, 2 Storlom ptnv og 3 Tyvjo ptsø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar