lørdag 23. april 2011

22. og 23. April

22- 23/4.2011
For en dag, rene sommer tendenser 25 grader og flau vind. Måtte rett og slett finne frem "Marokko outfit`n", bare en uke etter hjemkomst.






Sener på denne nydelige dagen dro jeg Asle Tomren inn i "dalstrøka innforbi", for å prøve oss på en storfuglleik, som vi hadde hørt rykter om.
Var på plass inne på heia i sju tiden. Tenkte det var greit å komme tidlig, for å sondere terrenget. Siden ingen av oss var kjent med plassen, ble dette et prøve prosjekt med hensyn til plassering av kamo. Vi fant et område med mye storfugl lort og slo leir like bortenfor.




 Allerede ved kveldsmaten, da vi satt og snakket om løst og tynt, fikk vi føle litt på hva som skulle skje tidlig neste morgen. For like bak oss, begynte den vi anser som sjefen på myra å klunke såvidt. Og ikke lenge etter kom en ny tiur, som landet maks ti meter unna i ei furu. Stemningen var til å ta og føle på.

Vi brukte pop- up kamoteltet til å overnatte i også, det var utrolig nok ganske god plass, lå neste utstrakt med mine 184cm.

Tidlig neste morgen ca klokken halv fem, ble jeg vekket av Asle. Fuglene var allerede igang. Og vi hadde bare plassert oss enn ti- tolv meter feil, i forhold til der fuglene oppholdt seg på myra. Noe som ikke er så galt, men de store foto mulighetene ble det jo ikke.
Så neste gang blir det litt annen plassering på kamoen og stativ til kameraet.

Ellers var det jo en opplevelse, det er noen mektige fugler. Kom vel frem til at vi hadde minimum 5- 6 tiur og 7- 8 røyer og noen orrfugl i det fjerne.
Det hele var over i halv sju- sjutiden.










Ut på dagen kjørte vi rundt litt på heia i området og fikk med oss noen vår fugler som Skogsnipe, Strandsnipe og Svarthvit fluesnapper. Var også innom en Hvitryggspett lokalitet, som Asle visste om.





 På kveldinga hjemme på Jølle fikk vi en fantastisk solnedgang, kunne til og med se solflekkene på Solen, hvis du ser nøye på det ene bildet kan du skimmte dem, på venstre side av midten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar