mandag 28. mars 2011

Tur til Jæren

27/03.2011
Dro bort til Leif i går kveld, så vi fikk hele dagen i dag til skåding.
Dagen begynte rufsete, med sludd, mye regn og litt vind, men ut over dagen ble det sånn tålig, med bare enkelte regn byger.

Vi startet dagen med å kjøre innom Kvassheim fyr. For så å dra ned til Sirevåg, hvor vi derfra kikket oss nord over helt til Revekai. Vi var innom en haug av plasser, så jeg kan ikke nevne alle, kan nevne noen høydepunkter.

Vi hadde blant annet en Ørkensteinskvett(Oenanthe deserti) hann, som har hatt tilhold på Håstranda noen dager, vi fikk også sett den stasjonere Brilleand(Melanitta perspicillata) hannen, som holder seg på Vik/ Orreelvas utløp.
Hadde også en 2k Jaktfalk(Falco rusticolus) på Nærland og 1 leucistisk Tjeld(Haematopus ostralegus) ved Håtangen, 1 Sædgås(Anser fabalis) på Erga, 10 Tundragås(Anser albifrons) på Reve og 1 Hvitkinngås(Branta leucopsis) ved Bjårvatnet.
Ellers gikk det mye i Grågås(Anser anser), Gravand(Tadorna tadorna), Brunnakke(Anas penelope), Storspove(Numenius arquata), Tjeld(Haematopus ostralegus), Vipe(Vanellus vanellus), Fiskemåke(Larus canus), Hettemåke(Chroicocephalus ridibundus) og Stær(Sturnus vulgaris).

På tampen av dagen, da jeg var på vei hjem, måtte jeg ha en liten "p"- stopp på toppen av bakkene før man kommer til Hellvik. Og da hørte jeg sannelig ei Hubro(Bubo bubo) ropende i det fjerne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar